9 Haziran 2016 Perşembe

Büyümeye çalışan küçükler....

2 Sene önce oğlumla , 20 dairesi bulunan  apartmanımızdan  içinde milyon tane daire olan sitelere taşınma kararı aldık. .Buraya beni taşıyan en büyük etken , oğlumun,  benim  çocukluğumda sokakta oynayarak öğrendiğim oyunları oynayarak büyümesi  ve de  en önemlisi dışarıda -akranlarıyla - olmasıydı. Şu teknolojik çılgınlıklardan uzak ( faceten bana can göndersene , candy crush ta kaçıncı level dasın? .......v.b. ) çocuk olduğunu bilir şekilde ve çocukca büyümesiydi.
Çok şükür ki ; güzel oldu ikimiz içinde. Cidden biçok şeyde küçüldük. 220 metrekareden 75 metrekarede de yaşayabileceğimizi gördük. İki eşya eksik üç eşya fazla olmadan da olabiliyormuş. Oldu yani 2 senedir. Olmaz diye bişey yokmuş. Keyifliyiz burada. 
Oğlum okuldan geldikten sonra aşağıda arkadaşlarıyla basketbol , futbol oynuyor. Saklanbaç oynuyor. Havuza giriyor. Mutlu bir çocuk :) Haftasonu evimize misafir olan arkadaşlarımızda bizimle çok güzel vakit geçiriyor . Onların çocukları da aşağıda oynuyorlar. Bizde kahvemizi alıp sohbet ediyoruz onların keyifli oyunları sırasında. 
Hatta bir arkadaş çiftim oğulları için bizim siteye taşındı. Radikal bir karardı onlar için belki ama üçününde mutlu olduklarını gördüğümde ne güzel başı çektik böyle bir durumda diyorum. Hem komşum arkadaşım , hemde arkadaşım komşum :) 
Okulların son demlerinde ve sıcakların gelmesiyle en azından site içinde bizde havuz sezonunu açtık. Haftaiçi sakinliğiyle girelim dedim. 
Dediğim gibi milyon daireli bir sitede her yaştan çocuk bulmak normal. Bizimle eş zamanlı gelen iki küçük - büyük genç kıza takıldı gözüm. 12-13 tür en fazla. Küçük dememin sebebi şu : oğlumdan iki yaş büyükler en fazla sonuçta hala çocuklar, bedenleri de büyümeye çalışma durumunda  ; büyük dememim sebebi de  şu : makyajları yüzünde , ellerinde sigaraları , ve hiç düşürmedikleri selfie çekerleri 😐
2 saat kaldıysak havuz kenarında , o sürede hiç havuza girmediklerini söyliyebilirim. Suyun soğukluğu değil sebep ; makyajın bozuluyor olması. Ellerinden düşürmedikleri telefonlarıyla ; dudak büzüp , göz kırpıp , bikini halleriyle üstten , yandan , yok bu olmadı deyip 50 kere aynı selfieyi çekmeleri...
Niye bu kadar erken büyümeye çalışıyor bu küçük kızlar? Neden akıllarının bedenlerinden daha önemli olduğunu söylemiyor ebeveynleri ? Kendilerini teşhir ederek büyümenin onlara vereceği zararı hiç mi göstermiyor anneleri , babaları , büyükleri??? Küçücük bedenin içinde hapsolmuş , daha tam gelişmesini tamamlamamış büyük olmaya çalışan küçük kadınlar..... 
En hassas olduğum konulardır çocuklar ve çocukluk...! Hiç bir çocuk  erken büyümek zorunda kalmasa ....Büyüyoruz er yada geç. Hayat büyütüyor. Kimseyi olduğu gibi bırakmıyor.  40 yaşındaki Oya da büyüyor 11 yaşındaki oğlumda. Bazen hasarlı , bazen de hasarı en aza indirerek...  Zaman hiçbirimizi aynı tutmuyor. 
Çok üzüldüm o kızlar için. Tatmin duyguları birinin onu beğenerek , yapacağı like 👍 işaretiyle sınırlı kaldığından. Bizde bitiyor iş. Ebeveyn olmak bir takım sorumlulukları yerine getirmek demek. "Aman canım , ergen işte ! yada o naparsa yapsın ben kendimle kalıyım"  deyip kendi haline bırakmak demek değil. 
Çocuklarımız ebeveynlerinin sorumsuzluğu veya başıboş bırakmalarından dolayı bu duruma düşmesin. Bende annemin çocuğuyum. Ben de bu yaşımda ilgiyi annemden görmeyi nasıl istiyor ve buna da hakkım olduğunu düşünüyorsam , onlarda çocuk. Hemde çok küçük.!!! 

Sevgiyle 
Oya :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder